h Dolar %
h Euro %
h BIST100 %
a

Vedat Yüksel; “O Yumruk Türk Futboluna Atıldı”

Süper Lig’in 15’inci haftasında oynanan MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından maçın Hakemi Halil Umut Meler’in MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca tarafından darp edilmesine tepki gösteren FIFA kokartlı eski Süper Lig Hakemi Vedat Yüksel, “Yazıklar olsun Türk futbolunu bitirdiniz. Gerçekten aklım mantığım almıyor. Bir kulüp başkanının yumruk atmasını da görmemiştik bunu da gördük. Yazıklar olsun yerdeki adama tekme atmak spor terörüdür. O yumuk Türk hakemlerine ve Türk futboluna atıldı. Bu adam Türk hakemi kardeşim ya terörist değil. Çıkmayın maçlara kardeşim ya. Halil Umut Meler kardeşim geçmiş olsun” dedi.

Süper Lig’in 15’inci haftasında oynanan MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor karşılaşması 1-1 berabere sonuçlandı. Karşılaşmanın ardından sahaya inen MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, müsabakanın hakemi Halil Umut Meler’e saldırıp yumruk attı. Koca ile birlikte hareket eden diğer şahıslarda Meler’i yerdeyken tekmeledi. Saldırı sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelenmesi kararı aldı.

“TÜRK FUTBOLUNU BİTİRDİNİZ”

Saldırıya tepki gösteren FIFA kokartlı eski Süper Lig Hakemi Vedat Yüksel, “Ankara’da kara gece. Yazıklar olsun Türk futbolunu bitirdiniz. Gerçekten aklım mantığım almıyor. Bir kulüp başkanının yumruk atmasını da görmemiştik bunu da gördük. Yazıklar olsun yerdeki adama tekme atmak spor terörüdür. Bu adam Türk hakemi kardeşim ya terörist değil. Çıkmayın maçlara kardeşim ya. Halil Umut Meler kardeşim geçmiş olsun. Hadi bakalım Apo efendi ne yapacaksın çok merak ediyorum. Zaten sayende Türk hakemliği şamar oğlanı oldu bu yumruk tüm hakemlere atılmış bir yumruktur. Bunun geleceği belliydi çünkü şu ana kadar yapılan tüm hakaret ve şiddete sessiz kaldın. Yazıklar olsun sana ve seni destekleyenlere…” ifadelerini kullandı.

“YUMRUK SANKİ BANA ATILMIŞ GİBİ HİSSETTİM”

Saldırıyı kendisine yapılmış gibi hissettiğini ifade eden Yüksel, “Çocuğumla televizyon izlerken içim cız etti. Netice de saldırıya uğrayan hem bir baba hem de eski meslektaşım. Son derece üzüldüğümüz ve dünayaya rezil olduğumuz bir kara gece yaşandı. Ciddi cezalar verilmesi lazım. Eğer bu öyle küçük cezalarla geçiştirilirse bu tür saldırıların önünü alamayız. İnşallah bu olay bir milat olur ve bu krizi bir fırsata çeviririz. Bu arada kamuoyunda da müthiş bir gündem oldu ve herkes Türk Hakemlerinin yanında. Bu da güzel bir olay. Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren Kulüp Başkanı adliyeye sevk edilirken alkışlayan bir taraftar grubu da var. Bunlar da cezasız kalmamalı. Dediğim gibi eğer bu olay cezasız bırakılırsa bu tür saldırıların sonu önce yaralama sonra da ölüme kadar gider” dedi.

“O YUMRUK TÜRK FUTBOLUNA ATILDI”

Televizyon programlarında hakemlerin hedef gösterilmesinin bu tür saldırılara zemin hazırladığı iddia eden Yüksel, “Kulüp başkanları çıkıp pervasızca konuşuyor. Yöneticiler konuşuyor, teknik heyet konuşuyor, futbolcular konuşuyor. Spor yorumcuları çıkıp konuşuyor. Sen bu kadar hakemleri hedef gösterirsen işte sonu bu olur. Geçtiğimiz haftalarda Mersin’de de bir amatör küme maçında yan hakeme saldırı olmuştu. Eğer orada gerekli cezalar verilseydi belki bu olay olmazdı çünkü bu tür olaylar amatörde başlar profesyonel liglere kadar gelir. Bu hakem bir eşi, çocuğu ve ailesi var. O yumruk Türk hakemlerine Türk futboluna atıldı. Şuanda hakemlerin ruh sağlığı iyi değil. Maalesef hakemlerin bir savunucusu yok. Bir dernek var ama derneğin de sadece adı var” şeklinde konuştu.

TV’LERDE YORUMCULUK YAPAN ESKİ HAKEMLERE TEPKİ

Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar başta olmak üzere bazı eski hakemlerin de televizyondaki spor programlarında hakemleri hedef gösterdiğini ifade eden Yüksel, “Bana göre bu kadar hedef gösteren spor programlarının tamamı yayından kaldırılmalı. İşte Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar gibi şov amaçlı hakemleri günah keçisi ilan ediyor. Hakemleri hedef göstererek ‘Vur Abalıya’ yapıyorlar. Çünkü hakemlerin ne bir savunucusu var ne de bir taraftar grubu var. Hiç kimse böyle oturduğu yerden birilerini hedef göstermemeli. Hakemleri kumpas kurmakla ve maçların sonuçlarını tayin etme gibi birçok ithamla karşı karşıya bırakıyorlar. Bu işler böyle kolay, mesnetsiz ve belgesiz olmamalı” diye konuştu.

ARDA KARDEŞLER: “FUTBOL DÜŞÜNECEK HALİMİZ YOK”

Öte yandan Saldırıya uğrayan FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler’e destek olmak amacıyla tüm Süper Lig ve 1. Lig hakemleri de, Meler’in Ankara’da tedavi gördüğü hastaneye geldi. Hakemler adında Arda Kardeşler ve Mete Kalkavan basın açıklaması yaptı. Hakem Meler’in tedavi gördüğü hastanenin önünde hakemler adına Arda Kardeşler ve Mete Kalkavan konuştu. Yaşananlardan dolayı söyleyecek hiçbir şeyin kalmadığını vurgulayan FIFA kokartlı hakem Arda Kardeşler, “Tüm hakemler olarak toplandık. Federasyonumuz ve Merkez Hakem Kurulu, yaşanan olayın arkasından alacağımız her kararda bizi destekleyeceklerini belirterek, tüm ligleri ertelediler. Ancak şu an zaten hakemlik ve futbol konuşacak veya düşünecek halimiz yok. Şu anki tek önceliğimiz arkadaşımız Halil Umut Meler’in sağlığına ve ailesine bir an önce kavuşması. Halil Umut Meler’in yanındayız. Bundan sonra kendisi sağlığına kavuştuğunda tüm hakemler olarak bir araya gelerek, kendisiyle birlikte geleceğimiz ve kariyerimiz ile ilgili vereceğimiz kararı herkese açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

METE KALKAVAN: “HİÇBİR MESLEK GRUBU BİZİM KADAR SALDIRIYA UĞRAMAMIŞTIR”

Tecrübeli hakem Mete Kalkavan ise, “Türkiye’de hakkında iftira atılması, küfür edilmesi ve temelsiz yalanlar uydurulması serbest olan tek kurum maalesef hakemlik kurumudur. Tamamen insani olan hata yapabileceğimiz gerçekliği ortadan kalkmıştır. Hiçbir meslek sahibi mesleğini icra ederken bu kadar hakaret ve müdahaleye maruz kalmamıştır. Hakemlerin sessiz kalmasının sebebi üzerlerine atılan iftiralardan korkmaları değil, mesleklerine olan saygılarıdır. Bugün daha net görülmüştür ki mesleğimize duyduğumuz saygı resmen bize karşı şiddet sarmalına dönüşmüştür. Bugün önceliğimiz arkadaşımızın bir an önce sağlığına kavuşması ve ailesine ulaşmasıdır. Yukarıda bahsettiğim sürdürülemez ortamın çözümü için atılacak adımların özellikle takipçisi ve mücadelecisi olacağız” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BAŞKAN YILMAZ; “A MİLLİ KADIN FUTBOL TAKIMIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.