h Dolar %
h Euro %
h BIST100 %
a
  • Teyit Haber
  • Genel
  • Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı

Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, trafik kazalarını azaltmak ve trafik güvenliği sağlamak adına şehrin muhtelif yerlerinde trafik levhalarını açıklamaları ile birlikte paylaşarak anlamlı bir projeye imza attı.

Hayata geçirilen proje ve kampanyalar ile Mersin genelinde sıklaştırılan denetimler, hem ölümlü ve yaralanmalı kaza sayısının hem de bu kazalarda hayatını kaybeden veya yaralanan vatandaş sayısının azalmasında önemli rol oynuyor.

Trafik levhalarının anlamlarını bilmek, yola daha rahat hakim olmayı, çevredeki araçlara uyum sağlamayı kolaylaştırıyor.
Hayat kurtarıcı olan trafik kurallarının önemli parçası olan trafik levhalarına uyarak kaza riskini azaltabilmek mümkün olduğunu bilgisini veren yetkililer, bu konuya dikkat çekmek ve bilgileri tazelemek amacıyla şehrin muhtelif yerlerinde trafik levhalarını açıklamaları ile birlikte paylaşılmasının sürücü ve vatandaşların dikkat çektiğini belirtti.

Mersin’de gelişen ve artan trafik
yoğunluğunun en aza indirilmesi için yapılan trafik uygulamalarında, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, trafik güvenliği konularında (emniyet kemeri, kask güvenliği, yaya önceliği, hız kuralları ve cep telefonu) bilgilendirme yapılırken, kentin en işlek yerlerine yerleştirilen trafik levhalarını ve ne anlama geldiğini paylaşan bir proje oluşturdu.
Proje ile özellikle şehir içi trafikte, trafik levhaları yol gösterici oluyor. Yapılması ve dikkat edilmesi gereken hareketler konusunda da uyarıyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

“6. TOUR OF MERSİN ULUSLARARASI BİSİKLET TURU” HEYECANI BAŞLADI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.