h Dolar %
h Euro %
h BIST100 %
a

Eğitime de karşı çıktılar!

Akdeniz Belediyesinde halk yararına yapılan her türlü projeye karşı çıkmasıyla bilinen CHP ve HDP’li meclis üyeleri bu kez de eğitime karşı çıktılar. Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde bulunan Özgürlük Mahallesine yapılması planlanan okul için Milli Eğitim Bakanlığına arsa tahsis eden Akdeniz Belediyesinde Millet İttifakı meclis üyelerinin, kararın iptali için dava açtığı ortaya çıktı.

Akdeniz Belediyesinde daha önce Şehit Eren Bülbül’ün adının bir parka verilmesine, Yılmaz Güney Parkının Gençlik Spor Bakanlığına devredilmesine, eski TEDAŞ binasıyla ilgili yapılmak istenen projeye ret oyu veren daha sonrasında ise meclisten geçen maddelerin iptali için iptal davası açan CHP ve HDP’li meclis üyeleri bu kez de ilçede bir mahalleye yapılması planlanan okulun iptali için dava açtığı ortaya çıktı. Akdeniz Belediyesi ekim ayı birinci oturumunda konuyla ilgili açıklama yapan Gültak, “HDP’yi anlarım da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin yöneticilerine bir anlam veremiyorum. Ne kadar ilginç insanlarsınız, siz eğitim karşıtı mısınız?” diyerek tepki gösterdi.

EĞİTİM’E NEDEN İPTAL DAVASI AÇIYORSUNUZ?

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, özellikle CHP’li meclis üyelerine tepki gösterdi. Gültak, “Özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin yöneticilerine sesleniyorum. Borçlanmaya iptal davası açtınız anlarım, Yılmaz Güney Parkını anlarım, Eski TEDAŞ binasını anlarım. Allah için, peygamber için, Hz. İsa için adına ne diyorsanız deyin. Yahu ortaokul yapılacak ya. Yahu bir toprağa ortaokul yapılacak. Siz eğitime de mi karşısınız ya? Ne kadar ilginç insanlarsınız siz ya. Özgürlük Mahallesine ortaokul yapacağız, arsa tahsisi yapıyoruz. Siz tutuyorsunuz buna iptal davası açıyorsunuz. Siz eğitim karşıtı mısınız? Eğitime neden iptal dava açıyorsunuz? Özgürlük Mahallesine ortaokul yapacağız, siz buna dava açıyorsunuz, neden açıyorsunuz? Özellikle eğitimci geçinenlere ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu cumhuriyeti kuranın parti yöneticilerine üzülüyorum. Siz eğitime karşı çıkıyorsunuz şuan. Kimseye mal vermiyoruz, birine satmıyoruz. Özgürlük Mahallesinin çocukları eğitim alsın diye okul yaptırıyoruz ve siz buna iptal davası açıyorsunuz” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

HDP’li üyelere tokat gibi video

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.