h Dolar %
h Euro %
h BIST100 %
a

Mersin İdman Yurdu Zemin Kurbanı Oldu: 1-0

TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele eden temsilcimiz Mersin İdman Yurdu ligin 20. Haftasında deplasmanda karşılaştığı Çatalcaspor’a 1-0 mağlup olarak şampiyonluk yolunda büyük yara aldı. Patates tarlasını andıran bir zeminde oynanan maçta oldukça vasat bir futbol ortaya koyan kırmızı şeytanlar kritik Orduspor maçı öncesi şok bir yenilgi aldı.

Necdet TAŞ

TFF 3. Lig 1. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Mersin İdman Yurdu 20. Hafta maçında deplasmanda Çatalcaspor ile karşılaştı. Rakibine 1-0 mağlup olan Kırmızı Lacivertli temsilcimiz şampiyonluk yolunda büyük yara aldı. Bu sonucun ardından Mersin İdman Yurdu 43 puanda kalırken, ev sahibi Çatalca ise aldığı bu galibiyetle puanını 26’ya yükseltti. Yenilmesine rağmen liderliğini sürdüren Mersin İdman Yurdu önümüzdeki hafta evinde en yakın takipçisi Orduspor’u konuk edecek.

PATATES TARLASI GİBİ ZEMİN

Sentetik sahada adeta patates tarlasını andıran bir zeminde oynanan maça her iki takım da tutuk başladı. Maçın 6. Dakikasında Mersin İdman Yurdu gole yaklaştı. Tunç Behram’ın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Abuzer geç kalınca top kaleci Evren’de kaldı. Baskısını artıran İdman Yurdu 11. Dakikada mutlak golden oldu. Abuzer’in ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Erdem Beytaş’ın vuruşunda top kaleciyi geçti ancak savunma oyuncusu Mehmet topu çizgiden çıkardı. Maçın 19. Dakikasında bu kez ev sahibi gole yaklaştı. Araya atılan pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Furkan geç kalınca Mersin kalecisi Sertaç Güzel bir libero gibi kalesinden çıkarak topu uzaklaştırdı. . Ev sahibi takım 25. Dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Kullanılan korner atışında Kaleci Sertaç boşa çıktı. Topu önünde bulan Furkan Orak’ın vuruşunda top auta çıktı. İlk yarının geriye kalan dakikalarında her iki takımda tutuk bir futbol ortaya koyunca maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

ÖZKAN ZİLELİ’NİN HATASI PAHALIYA MAL OLDU

Maçın ikinci yarısına ev sahibi golle başladı. Özkan Zileli’in kafayla geri pası kısa düşünce İsmet Yazgan araya girip topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Yediği golün ardından rakip sahaya yüklenen Mersin İdman Yurdu pozisyon bulmaktan güçlük çekti. Zeminin de etkisiyle pas yapmakta zorlanan İdman Yurdu uzaktan şutlarla beraberlik golünü aradı. Maçın 55. Dakikasında Erdem Beytaş’ın vuruşunda top üst direğe çarpıp dışarı çıktı. 57. Dakikada Mersin, bu kez Abuzer ile gole yaklaştı. Erdem’in indirdiği topta Abuzer’in vuruşu savunmadan döndü. Dönen topta bu sefer ev sahibi Çatalca Reha ile çok net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Maçın 64. Dakikasında Ersin Aka, maçta hiçbir varlık ortaya koyamayan Chris David ve Tunç Behram’ı oyundan alıp yerlerine Umut Aydın ve İstanbulspor’dan transfer edilen Kaan Bağış’ı oyuna soktu. Rakip ceza sahasına girmekte zorlanan Mersin İdman Yurdu uzaktan şutlardan da sonuç alamayınca rakibine 1-0 yenilmekten kurtulamadı.

STAT: Çatalca İzzettin Stadyumu

HAKEMLER: Sercan Karaca, Hicri Yıldırım, Mustafa Güçer

ÇATALCASPOR: Evren Üstündağ, Mehmet Can Hazırcı, Yunus Emre Karaman, Ertuğrul Usta, Tayfun Yanar, Yusuf Turhan, İsmet Yazgan, Selahattin Seyhun, Reha Kurt, Murat Yılmaz, Furkan Orak

TEKNİK DİREKTÖR: Kadir Akbulut

MERSİN İDMAN YURDU: Sertaç Güzel, Özkan Zileli, İbrahim Konuksever, Aslan Gök, Taygun Vurgun, Chris David (Kaan Bağış), Erdem Beytaş, Ferhan Evren, Yusuf Yıldırım, Abuzer Gaffar Toplu, Tunç Behram (Umut Aydın)

TEKNİK DİREKTÖR: Ersin Aka

GOLLER: İsmet Yazgan (Çatalca)

SARI KARTLAR: Abuzer Gaffar Toplu, Ferhan Evren, Ömer Önder (MİY)

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MSK HIZ KESMİYOR: 72-82

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.