h Dolar %
h Euro %
h BIST100 %
a

HAK-İŞ İl Başkanı Yüce’den 29 Ekim mesajı

HAK-İŞ İl Başkanı Mehmet Yüce, Cumhuriyet'in, geçmişten geleceğe uzanan bir beraberlik ve ırkı, dini, dili, inancı, mezhebi, derisinin rengi ve cinsiyeti ne olursa olsun her Türk vatandaşının ortak varlığı ve değeri olduğunu belirtti.

HAK-İŞ İl Başkanı Mehmet Yüce, Cumhuriyet’in, geçmişten geleceğe uzanan bir beraberlik ve ırkı, dini, dili, inancı, mezhebi, derisinin rengi ve cinsiyeti ne olursa olsun her Türk vatandaşının ortak varlığı ve değeri olduğunu belirtti. Konfederasyon olarak Cumhuriyet’in 99’uncu yılını büyük coşkuyla kutladıklarını vurgulayan Yüce, şunları kaydetti: “29 Ekim 1923’te büyük zorluklar, eşsiz özveri, gayret ve kahramanlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti bugün 100. yılın eşiğinde. Cumhuriyet, geçmişten geleceğe uzanan bir beraberliktir. Irkı, dini, dili, inancı, mezhebi, derisinin rengi ve cinsiyeti ne olursa olsun her Türk vatandaşının ortak varlığı ve değeridir. Kuruluşundan bu yana Cumhuriyet’in en önemli teminatı, halkımızın Cumhuriyet ideallerini sahiplenmesi ve koruma iradesi olmuştur.”

Cumhuriyet ilan edildiğinde egemenliğin kayıtsız şartsız milletin kendisine ait olduğunu, milletin gücünün üzerinde hiçbir gücün olamayacağının en açık haliyle ifade edildiğini bildiren Yüce, mesajına şöyle devam etti: “Geçmişten bu yana devletimizi bölmeye, parçalamaya çalışanlar, özgürlüğünden ve bağımsızlığından vazgeçmektense ölmeyi tercih eden asil bir milleti karşısında bulmuştur. En son 15 Temmuz’da milletimiz, iradesinin üzerinde tahakküm kurmak isteyenlere karşı dimdik durmuş, demokrasiden yana tavrını çok net bir şekilde göstermiştir. Gücünü geçmişten alan ve geleceğe emin adımlarla yürüyen Türkiye, şanlı tarihi birikimi ve sağlam demokrasisiyle dün olduğu gibi bugün de karşısına çıkan bütün sorunların üstesinden gelebilecek güce ve imkana sahiptir.”

Türkiye’nin birliği, bekası, bağımsızlığı ve geleceği için bölgesinde etkin, güçlü, oyun kurucu ve söz sahibi olma yolundaki mücadelesini desteklediklerini belirten Yüce, Türkiye’nin başarısının, sadece Türkiye ile sınırlı olmadığına, dünyadaki mazlum ve mağdurlar için de umut olduğuna inandığını bildirdi. Yüce mesajını şöyle tamamladı: “Konfederasyon olarak, Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümünü, büyük bir coşku ile kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğrunda canını feda eden bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümünün, Türkiye işçi hareketine, çalışma hayatına ve tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz. 100. yılın eşiğindeki Cumhuriyetimizin sosyal olarak daha da güçlendiği, dünyaya örnek olacak bir demokrasi uygulaması ile taçlandığı nice yıllar diliyoruz.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak, üretmeye devam edeceğiz!

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.